De vakantieperiode is in volle gang, maar niet iedereen gaat ook daadwerkelijk op vakantie. Bent u bijvoorbeeld van plan om uw huis te verkopen in Amsterdam, Rotterdam of ergens anders in Nederland? Dan heeft u wel iets anders aan uw hoofd. De drukte op de diverse vliegvelden in Nederland is een andere reden om op dit moment voor een staycation te kiezen. Daarom delen wij in dit artikel graag een aantal tips voor de ultieme staycation.

Tip 1: Plan vooruit.

U hoeft niet in een hotel te verblijven en toerist te spelen om een goede vakantie te hebben. Zoek niet verder dan uw eigen huis voor een heerlijk verblijf in eigen huis. Een staycation betekent niet alleen een lui weekend op de bank. Een echte staycation wordt gevuld met leuke activiteiten in de eigen regio. Zorg ervoor dat u op tijd een mooie planning heeft staan. Een veel gemaakte fout is dat mensen alles tijdens de staycation zelf willen besluiten en als puntje bij paaltje komt weinig in actie komen.

Regel huishoudelijke taken van tevoren

Maak een paar dagen voordat de staycation begint een lijst met klusjes die u wilt aanpakken. Behandel in ieder geval de basisbenodigdheden zoals het wassen van linnengoed, afstoffen en stofzuigen. Plan tijd in om de ramen te lappen voor een extra glans. Op die manier zullen uw ramen, net zo spic-en-span zijn als die van een vijfsterren bed & breakfast.

Zorg voor optimaal comfort

Misschien is uw huis al heel comfortabel en gezellig, maar voor optimale ontspanning tijdens uw verblijf, kunt u wat extra comfort toevoegen. Heeft u al een lekkere lounge set in de tuin staan? Heeft u al een goede barbecue om lekker te eten tijdens uw staycation? Regel dit op tijd om optimaal te genieten. Dat geeft u tijdens de staycation alle tijd om te genieten en af en toe na te denken over het plan voor kopen en verkopen van de woning.