Het vergroten van de interesse van potentiële kopers is een primaire reden voor de meeste renovaties. Veel huiseigenaren renoveren hun huis, zodat ze nu kunnen genieten van een mooier huis en hun eigendom later met een hogere winst kunnen verkopen. Wanneer een huis lelijk behang, een keuken uit de jaren 70 of een bruin tapijt heeft, kan dit potentiële kopers ervan weerhouden honderdduizenden dollars van hun zuurverdiende geld uit te geven aan een eigendom waar ze geen potentieel zien.

Wanneer een huis is gestript en je wat granieten werkbladen, travertijntegels, hardhouten vloeren en kroonlijsten toevoegt, is het makkelijker voor een koper om zich voor te stellen dat hij of zij in het bijgewerkte huis woont. Hoewel sommige verbouwingen bijna altijd rendement oplveren, zijn er een handvol renovaties die meer problemen opleveren dan ze waard zijn. Dit zijn renovaties die u geen enkel rendement opleveren, en ze kunnen u zelfs geld kosten. In dit artikel noemen we een aantal renovaties die over het algemeen geen rendement opleveren.

1. Thuiskantoor (gemiddeld rendement: 48,9%)

Sinds de intrede van Corona een must voor veel mensen, je eigen ruimte waar je rustig in alle rust kunt werken. Echter is gebleken dat de kosten die het bouwen van een thuiskantoor slechts voor de helft terugverdiend worden na verkoop van de woning. Zelfs als u kiest voor een goedkope kantoorruimte, verdient u waarschijnlijk een lager rendement als u een kamer van uw huis verandert in een ruimte die alleen als kantoor of bibliotheek kan worden gebruikt. Kopers houden van keuzes en functionaliteit. De sleutel is het vinden van opties die een groot publiek aanspreken, in plaats van alleen aantrekkelijk te zijn voor degenen die een aangewezen thuiskantoor nodig hebben.

2. Overdreven chique ruimtes (gemiddeld rendement: tussen 56 en 58,4%)

Hoewel het gebruik van hoogwaardige materialen bijna altijd de beste manier is om te gaan, is er zeker een grens tussen stijlvol en overdreven. De meeste kopers willen iets dat er mooi uitziet en lang meegaat. Sierlijke of luxueuze ontwerpen kunnen in veel gevallen echter een afschrikmiddel zijn.

Een extreem luxe master bedroom suite, met voorzieningen variërend van een kitchenette tot een zitkamer tot een high-end open haard, kost veel geld. Hoewel u elke nacht kunt genieten van uw verblijf in uw persoonlijke hotelkamer, krijgt u geen hoog rendement op uw royale investering, aangezien uw mastersuite slechts ongeveer de helft aan de waarde van uw huis zal toevoegen, afhankelijk van de locatie en prijs van uw huis vóór de verbouwing.

Bent u benieuwd wat het u gaat opleveren om uw beleggingspand te verkopen? Neem direct contact op met Stadsborgh en wij doen snel een bod.