De huizenmarkt is een markt met extreme uitschieters. Zoals op elke markt, is het ook op de huizenmarkt een kwestie van vraag en aanbod. Waar de vraag naar woningen de afgelopen tijd hoog was, viel het aanbod wat tegen. Hierdoor zat je als verkoper aan de goede kant. Ook bij Stadsborgh bewegen we mee en stonden we klaar voor mensen die snel huis pand wilden verkopen tegen marktconforme prijzen.

Hypotheekrente stijgt

Het AD heeft een rondgang gedaan langs diverse marktpartijen om te kijken of er al een kentering waar te nemen is in de markt. Eerste signalen dat een afkoeling eraan zat te komen, was de stijging van de hypotheekrente, die sinds eind januari flink is gaan stijgen. Waar we vorig jaar op het dieptepunt een hypotheekrente van rond de 1% zagen, is het inmiddels alweer richting de 4 procent aan het gaan.

Aanbod groeit

Het grootste huizenplatform van Nederland, Funda, ziet dat het aanbod koopwoningen sinds Januari met 67% is toegenomen. Het aantal verkopen van woningen bleef wat achter. Waar in de afgelopen tijd een woning maar online hoefde te komen en al verkocht was, blijven huizenverkopers nu wat meer met hun woning zitten. Ook het overbieden op een woning begint terug te lopen. Waar vorig jaar bijna 90% van de woningen werd overboden, is het nu nog maar 80%. Deze cijfers bieden hoop voor huizenkopers, er zullen meer mogelijkheden beschikbaar komen voor mensen die een huis willen kopen. Verkopers komen echter wel meer in de problemen de komende periode. Wilt u geen zorgen bij de verkoop van uw woning? Stadsborgh doet graag direct een marktconform bod op uw woning zonder voorbehoud. Hiermee nemen wij dus direct alle stress weg die u normaliter ervaart bij het verkopen van uw woning.