Als u een huis heeft waar u zelf niet in woont, kunt u deze uiteraard verhuren. Op een gegeven moment zal elke eigenaar of verhuurder van onroerend goed nadenken over de vraag: "Moet ik verhuren aan eigenaren van huisdieren?" In dit artikel delen wij 2 voordelen en 2 nadelen over het verhuren van uw woning aan mensen met huisdieren.

Voordeel 1: U kunt een hogere huurprijs vragen

De meeste eigenaren van huisdieren realiseren zich dat ze meer moeten betalen voor huur in vergelijking met huurders zonder huisdieren. Er zijn minder mogelijkheden om te huren voor mensen met huisdieren. Niet elke huiseigenaar vindt het fijn om huisdieren toe te laten in het pand. Wat betekent dat huisdiervriendelijke verhuurders meer kunnen vragen en hun huurinkomsten kunnen verhogen.

Voordeel 2: Uw pand zal sneller verhuurd zijn

Wanneer u huisdiervriendelijke woningen aanbiedt, zult u doorgaans merken dat u meer huuraanvragen krijgt. Simpelweg omdat er een grotere doelgroep voor de woning is. Dit betekent dat huisdiervriendelijke verhuurders doorgaans een betere cashflow hebben omdat ze een lagere leegstand hebben. U zult doorgaans ook minder last hebben van concurrentie, omdat niet alle eigenaren van onroerend goed huisdieren toestaan.

Nadeel 1: Huisdieren kunnen schade aan de accommodatie veroorzaken.

Een van de meest voorkomende redenen die worden genoemd voor het hebben van een geen-huisdierenbeleid is de mogelijkheid van materiële schade. Honden en katten kunnen krassen op meubels en houten vloeren, stoffering scheuren en tapijten scheuren. Natuurlijk kunt u goed opgevoede huisdieren krijgen, net zoals u verantwoordelijke huurders kunt krijgen. De slijtage in een pand is echter meestal groter wanneer er een huisdier woont. Daarom is het wel belangrijk de huurders en huisdieren goed te screenen.

Nadeel 2: U kunt klachten krijgen over geluidsoverlast

Een veel gehoorde klacht over honden is het veelvuldig blaffen. Problemen met een luidruchtige hond of overmatig geblaf kunnen andere bewoners ernstig hinderen. In sommige gevallen kunnen buren zelfs melding maken van een inbreuk op hun recht op rust.

Heeft u op dit moment huurders met huisdieren in uw pand zitten en wilt u uw pand verkopen? Uw verhuurde woning verkopen kan rechtstreeks bij Stadsborgh. Wij staan voor u klaar om direct een bod op uw pand te doen.