Uw woning is een belangrijk bezit, maar kost uiteraard wel geld! Het is mogelijk om uw woning te gebruiken om geld te verdienen in plaats van te verliezen op uw woning. Als u besluit uw woning als beleggingspand te gaan inzetten, zijn er een aantal zaken die van belang zijn.

Woning verhuren

De kans is groot dat u horrorverhalen hebt gehoord van over dure huisuitzettingen, totaal gesloopte huurwoningen en 'huurders uit de hel'. U kent misschien wel een tiental redenen waarom u uw woning niet zou moeten verhuren. Er zijn echter manieren om dit zoveel mogelijk uit te sluiten. Wanneer u een telefoontje of bericht ontvangt van een potentiële huurder, moet u altijd vooraf screenen voordat u persoonlijk kennismaakt. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door huurcriteria in te stellen en die criteria telefonisch uit te leggen. Dit geeft een beter beeld van de potentiele huurders.

Uw woning als beleggingspand

Het verhuren van uw woning kan de eerste stap zijn in een beproefde methode om vermogen op te bouwen. Zolang de maandelijkse huurinkomsten hoger zijn dan het hypotheekbedrag wat u betaald, verdiend u geld op de woning. Zodra dit gebeurt, is uw woning echt een beleggingspand geworden. Veel investeerders beginnen op deze manier, door de winst uit de huur weer verder te investeren, bouwen ze een beleggingsportefeuille op. Hou er wel altijd rekening mee dat er veel bij komt kijken. Het is niet zonder gedoe om een beleggingsportefeuille op te bouwen.

Bouw een potje op

Het is belangrijk om een deel van de inkomsten deels opzij te zetten. Als verhuurder bent u er namelijk voor verantwoordelijk als er iets aan het huis moet gebeuren. Kom dan ook niet voor verrassingen te staan en bouw een potje op. Stel de douche gaat kapot, of iets anders in het huis, dan moet u als verhuurder dit probleem oplossen. Met een potje komt u nooit voor verrassingen te staan.