Het Centraal Bureau voor Statistiek heeft nieuwe cijfers bekend gemaakt over de ontwikkeling van de huizenprijzen. Uit onderzoek van het CBS is gebleken dat de stijging van huizenprijzen in oktober verder zijn afgevlakt. De prijsstijging in oktober van dit jaar was “slechts” 7,8 procent ten opzichte van oktober vorig jaar. In September was deze stijging nog 9,4 procent. Dit is een duidelijke afzwakking van de stijging. De afzwakking is ingezet in februari van dit jaar. In Januari zat de prijsstijging van koopwoningen nog op 21,1% ten opzichte van dezelfde maand een jaar eeerder.

Ook minder verkopen

Naast een afzwakking van de prijsstijgingen ziet het CBS ook het aantal transacties van bestaande koopwoningen teruglopen. In oktober zijn 14.863 woningtransacties geregistreerd. Dit is een daling van ruim 8 project ten opzichte van oktober 2021. Over de eerste tien maanden van 2022 zijn er 156.621 woningtransacties gedaan wat ruim 17 procent minder is dan het aantal transacties in de 1e tien maanden van vorig jaar.

Huis toch verkopen

Nu de huizenprijzen wat afzwakken en er minder huizen verkocht worden, is de positie van verkopers toch iets aan het afzwakken. Stadsborgh is er voor de verkoper. Wij zijn in staat om direct een marktconform bod te doen op uw pand. Neem direct contact met ons op als u uw pand wilt verkopen. Een bod van Stadsborgh is altijd zonder voorbehoud, dus u weet direct waar u aan toe bent. Twijfel dan ook niet langer en bespreek met ons de mogelijkheden om uw huis te verkopen, zodat u de volgende stap kunt maken.