Regelmatig komen wij in contact met mensen die hun woning verkopen om kleiner te gaan woning. Kinderen die uitvliegen, of een kleiner budget zijn veelgenoemde redenen om kleiner te gaan wonen. Vanuit onze wens om mensen te helpen, hebben wij besloten om in dit artikel een klein stappenplan te maken met 3 stappen die u kunnen helpen om de verhuizing naar een kleinere goed voorbereid aan te gaan.

Verhuizen naar een nieuw huis is vaak bitterzoet. U bent enthousiast over de verandering, maar verdrietig om een huis zo vol herinneringen achter te laten. Wanneer u moet inkrimpen kan het nog moeilijker zijn. Een kleinere woning betekent dat u geen ruimte heeft voor al uw huidige bezittingen. Maar inkrimpen is ook een kans om op te frissen en opnieuw te beginnen. Als u de rommel opruimt, kunt u uw nieuwe plek vullen met de dingen waar u echt van houdt, waardoor het als thuis voelt. Hier zijn drie stappen om goed voorbereid naar een kleinere woning te gaan.

1.Begin met een plek

Het is belangrijk om goed te weten waar u aan toe bent. Zorg er daarom als eerste voor dat u een plan heeft. Ga naar de nieuwe woning en meet alle ruimtes op. Zodra u weet hoeveel ruimte u heeft om mee te werken, zal het alleen maar makkelijker worden. Per beschikbare kamer kunt u dan gaan kijken wat u waar kwijt kunt. Begin altijd met de meubels, zodat u van groot naar klein kunt gaan werken.

2.Sorteer uw spullen

Begin eens goed te bekijken of u bepaalde spullen daadwerkelijk nodig heeft. Het is goed om te sorteren met spullen die u wel of niet gaat gebruiken. Als u hier heel kritisch naar kijkt, zult u al snel zijn dat er best veel spullen zijn die u niet meer gaan gebruiken. Het beste is om te beginnen met spullen waar u er meerdere van heeft, terwijl u er maar 1 nodig heeft. Dit zal snel ruimte maken.

3.Bewaar herinneringen

Herinneringen zijn voor iedereen heel belangrijk. Doordat we nu in het digitale tijdperk leven, is het bewaren van herinneringen een stuk makkelijker. U hoeft geen volle fotoboeken meer te bewaren. Digitaliseer uw foto’s om ruimte te besparen. Wanneer u deze foto’s op de cloud opslaat, weet u zeker dat deze niet kwijtraken.

Wij hopen dat we met deze stappen de overgang naar een kleinere woning een stukje makkelijker maken. Bent u van plan om kleiner te gaan wonen, maar wilt u eerst uw woning verkopen? Neem dan direct contact met ons op!