De huizenmarkt is altijd in ontwikkeling. Daarom krijgen wij vaak de vraag wanneer het nou het juiste moment is om een huis te verkopen. In dit artikel geven wij drie redenen waarom dit moment een goed moment is om uw huis nu te verkopen.

Hypotheekrente is laag

De hypotheekrente is op dit moment erg gunstig. Bij sommige hypotheekverstrekkers begint de rente zelfs onder de 1 procent. Ter vergelijking, 10 jaar geleden lag de rente rond de 5 procent. Nou zult u zich afvragen waarom dit precies belangrijk is voor het verkopen van uw woning. Het verkopen van een woning, zorgt er vaak voor dat u direct een nieuwe woning gaat kopen. Door de lage rentestanden, kunt u nu een hypotheek voor uw nieuwe woning aanschaffen tegen lage maandlasten.

Krapte op de huizenmarkt

We hebben het hier al vaker over gehad, maar de woningmarkt is op dit moment erg krap. Dit houdt in dat de vraag een stuk groter is dan het aanbod. Het is een bekend fenomeen in een krappe huizenmarkt, dat mensen liever eerst een nieuwe woning kopen, voor ze hun huidige huis verkopen. Daarom is de kans groot dat u snel succes heeft zodra uw woning op de markt komt.

Huizenprijzen door het dak

De huizenprijzen gaan op dit moment door het dak. Dit geeft u de kans om een mooi bedrag voor uw huidige woning te krijgen. De kans is dan ook groot dat u overwaarde aan het verkopen over zal houden. U zal voor uw nieuwe woning uiteraard ook meer moeten betalen, maar de overwaarde in combinatie met lagere maandlasten door de lage hypotheekrente, zorgen ervoor dat het financieel toch zeer aantrekkelijk is om deze stap nu te maken.

Bent u overtuigd dat dit het juiste moment is om niet langer te wachten met een Pand verkopen? Neem dan direct contact met ons op en wij doen op korte termijn een marktconform bod!