Voor een lange tijd hebben we geleefd in een echte verkopersmarkt op het gebied van huizen. Doordat de vraag naar woningen een stuk groter was dan het aanbod, hadden de verkopers alle touwtjes in handen. Als je niet bereid was om flink te overbieden op een nieuwe woning, was de kans klein dat je ook daadwerkelijk de woning kon kopen. De meeste huizen kregen tussen de 15 en 20 bezichtigingen. De laatste tijd begint er een kentering plaats te vinden in de huizenmarkt. Er zijn steeds minder mensen op zoek naar een nieuwe woning.

Problemen voor kluswoningen

Aannemers en klusbedrijven zijn extreem druk op dit moment. De oorlog in Oekraïne heeft mede bijgedragen aan het feit dat materialen op dit moment extreem duur zijn. Deze twee feiten samen zorgt ervoor dat vooral kluswoningen het heel slecht doen op de markt. Als je al een kluswoning weet te bemachtigen heb je veel tijd en geld nodig om het om te turnen tot een fijn huis om in te wonen. De tijd dat er overboden wordt op elk huis is dus voorbij. Zeker bij kluswoningen zijn kopers geneigd om zo min mogelijk te hoeven betalen. Als ze kunnen afdingen op de verkoopprijs, houden kopers meer financiële speelruimte over om het huis te verbouwen.

Verkopen duurt langer

De huidige ontwikkelingen zorgen ervoor dat huizen weer wat langer te koop zullen staan. Kopers zijn voorzichtiger met het kopen van een nieuwe woning. Heeft u al een nieuw huis gekocht, maar wil het niet lukken om uw huidige woning te verkopen? Bij Stadsborgh doen we graag een marktconform bod op uw woning. Hierdoor kan u uw woning alsnog snel verkopen en al uw aandacht richten op uw toekomst en de nieuwe woning.