Het is tegenwoordig steeds belangrijker om groen te zijn! Dan bedoelen we niet dat je jouw huis groen moet verven, maar echt groen in de milieutechnische zin van het woord. Er zijn diverse manieren om ervoor te zorgen dat jouw huis milieuvriendelijker wordt en daarom een stuk groener. Hierbij draag je bij aan het milieu en daarmee tegelijkertijd de toekomst van onze wereld. Bij Stadsborgh zijn we continu bezig om onze panden groener te maken en daarom delen wij deze tips graag met jullie.

Kies voor zonnepanelen

De beste manier om je huis te verduurzamen is om te kiezen voor zonnepanelen. Als je een woning hebt met een dak, is het goed om na te denken over het gebruik van zonnepanelen. Zonnepanelen zorgen ervoor dat elke vorm van licht wordt omgezet in energie. Zonlicht is hierbij uiteraard de sterkste bron, maar ook daglicht doet zijn werk! Deze manier van energie opwekken is erg schoon en duurzaam, omdat er altijd wel een vorm van daglicht is.

Isoleer je woning

Isolatie is vaak een onderschatte manier van het groen maken van jouw woning. Het is juist een vrij makkelijke manier om in één klap een stuk duurzamer te worden. Als je jouw muren beter isoleert, bespaar je direct energie en daarmee ook kosten. Zeker bij oudere woningen is spouwmuurisolatie een perfecte manier om je woning beter te isoleren.

Kies voor kunststof kozijnen

Veel woningen worden opgeleverd met houten kozijnen. Zeker in het verleden gebeurde dit eigenlijk altijd. Als je kiest voor kunststof kozijnen kunnen we de houtkap reduceren. Hoe minder houtkap hoe beter voor het milieu! Kunststof kozijnen gaan over het algemeen ook langer mee, waardoor je ze minder snel hoeft te vervangen. In tegenstelling tot houten kozijnen, zijn kunststof kozijnen ook veel onderhoudsvriendelijker.

Een groenere woning is niet alleen beter voor het milieu, het heeft ook direct invloed op jouw portemonnee. Het verduurzamen van je woning kost geld, maar wanneer je besluit je pand te verkopen, krijg je er direct meer voor terug.