wat u thuis nodig heeft. Pensioen is een van de grootste veranderingen waarmee velen van ons worden geconfronteerd. Deze periode van je leven kan betekenen dat je meer dingen gaat doen die je leuk vindt, zoals reizen, op bezoek gaan bij geliefden of nieuwe hobby's aannemen. Maar wat betekent dat voor uw huis? Als u op zoek bent naar manieren om u meer op de belangrijke dingen in uw leven te concentreren, kan het antwoord zijn dat u kleiner gaat wonen. In dit artikel bespreken wij waarom het goed kan zijn om kleiner te gaan wonen.

Pas uw huis aan, aan nieuwe behoeftes

Als de kinderen eenmaal het huis uit zijn, komt er veel ruimte over voor veel mensen. Als u tot deze groep behoort, kunnen veranderende prioriteiten voor u vandaag de dag de hoogste prioriteit hebben, en dat zou uw beslissing om kleiner te gaan wonen kunnen bevorderen. Immers, naarmate uw levensstijl verandert, verandert waarschijnlijk ook wat u in uw huis nodig heeft. Als u kleiner gaat wonen, kunt u minder tijd besteden aan het onderhouden van uw huis en meer tijd besteden aan de mensen van wie u houdt of aan het ontdekken van nieuwe hobby's.

U krijgt meer financiële vrijheid

Overwaarde speelt een grote rol wanneer u uw bestaande huis verkoopt en verhuist. Het kan een geweldig hulpmiddel zijn om u te helpen verkleinen. Als de huizenprijzen stijgen, stijgt ook uw eigen vermogen. Het kan dus zijn dat u meer eigen vermogen heeft dan u denkt vanwege de recordstijgingen van de huizenprijzen in het afgelopen jaar. Met die vermogenswinsten kunt u een grotere aanbetaling doen voor uw volgende huis. En meer geld opzijzetten kan leiden tot een kleinere maandelijkse hypotheeklast, wat u meer financiële vrijheid kan geven.

BiJ Stadsborgh kunt u uw huidige pand verkopen. Wij doen direct een marktconform bod, waardoor u verder kunt kijken naar een nieuwe woning. Wij nemen alle zorgen weg die u normaal ervaart bij het verkopen van een woning. Door onze vastgoedportefeuille weten wij precies wat de waarde van uw woning is.