Bij Stadsborgh zijn we groot fan van vastgoed en investeren. Wij staan dan ook altijd voor u klaar als u een beleggingspand wilt verkopen. Maar wij vinden het ook belangrijk om te informeren en tips te geven aan andere investeerders. Daarom geven wij in dit artikel drie redenen waarom het goed is om al op jonge leeftijd te investeren in vastgoed.

1. U krijgt op jonge leeftijd al een passief inkomen

Passief inkomen is iets ongelooflijks. U kan lange dagen werken en daardoor meer geld te verdienen, maar er is ook zoiets als passief inkomen. Als u een positieve cashflow uit uw beleggingen kunt genereren, kunt u een passief inkomen verdienen, wat zeer gunstig kan zijn als aanvulling op uw salaris. Het extra inkomen en de vrijheid die wordt geboden zonder een belachelijk aantal uren te hoeven klokken, is het zeker waard. Passief inkomen geeft ook een extra gevoel van veiligheid. Met alle onzekerheid in deze tijden is het fijn om een extra kussentje te hebben met passief inkomen.

2. U neemt een voorsprong

Hoe jonger u begint met beleggen, hoe exponentieel grotere winsten u zult zien. De inflatie stijgt voortdurend, dus zelfs maar een paar jaar kan een aanzienlijk verschil maken. Bovendien neemt de cashflow in de loop van de tijd toe omdat de huur stijgt met de inflatie, terwijl de hypotheekbetalingen consistent blijven. Na verloop van tijd kunt u uw lening afbetalen en neemt uw cashflow aanzienlijk toe.

3. U doet ervaring op

Beleggen gaat gepaard met een leercurve. Sommige investeringen doen het veel beter dan andere en het kost tijd om te leren hoe u de juiste eigenschappen en kansen kunt kiezen - en om te begrijpen hoe u ze voor u kunt laten werken. Hoe eerder u dit kunt leren, hoe beter, en u zult in een mum van tijd een doorgewinterde belegger worden.

4. U bouwt een beleggingsportfolio op

Het ontvangen van passief inkomen uit één vastgoedbelegging zal waarschijnlijk niet voldoende zijn om financiële vrijheid te bereiken, maar dit is mogelijk met een gespreide portefeuille. Hoe eerder u kunt beginnen met het opbouwen van uw portefeuille, hoe beter. Als u vroeg begint, zult u na verloop van tijd een mooie vastgoedportefeuille hebben opgebouwd.