Eerder schreven we al een artikel dat de huizenmarkt een dalende trend liet zien. Inmiddels is deze trend nog steeds dalende. Kenners hebben het al over een ineenstorting van de woningmarkt. De woningprijzen zullen volgens de specialisten voorlopig nog wel even blijven dalen.

Huizenmarkt

In 2022 zijn de huizenprijzen gemiddeld met ruim 6 procent gedaald. Het NVM dacht dat hierna de kou uit de lucht zou zijn. Economen van de ABN Amro hebben hier echter een ander beeld bij. Volgens de economen zullen ze prijzen dit jaar nogmaals met zo’n 6 procent dalen. In 2023 wordt een daling van 4 procent verwacht. Vooral de stijging van de hypotheekrente heeft een zware invloed op de huizenmarkt. De lonen stijgen volgens de economen van ABN Amro niet snel genoeg om de stijgende hypotheekrente bij te houden. Door de stijging van de hypotheekrente zullen minder huizen worden verkocht. De verwachting is dat er dit jaar 5 procent minder transacties zullen zijn. Als de huizenprijzen in 2024 zo sterk gedaald zijn, zal dit weer iets aantrekken.

Pand verkopen

Wilt u nu de huizenmarkt aan het instorten is, snel uw pand verkopen? Bij Stadsborgh staan we direct voor u klaar. Wij zijn in staat om snel een marktconform bod te doen op uw pand. WIj hebben in de afgelopen Jaren een vastgoedportefeuille opgebouwd, waardoor we precies weten wat uw pand waard is. Bij Stadsborgh beschikken we over de financiele middelen om ons bod direct na te leven. Een bod van ons is dan ook niet voorzien van een financieringsvoorbehoud. Daarom zijn wij in staat snel met u te schakelen, zodat u door kunt met uw volgende pand. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.