Het is een doemscenario van elke verkoper: u zet uw huis op de markt, in de hoop op een snelle verkoop, maar er gaat iets helemaal mis. Er komen maar geen biedingen binnen op uw woning. Waar gaat het nou mis? In dit artikel delen wij 3 redenen die eraan bij kunnen dragen dat uw woning niet verkocht wordt.

1. De vraagprijs is te hoog

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende reden. De vraagprijs is het eerste waar veel huizenkopers als eerste naar kijken. Het is een veel gebruikte filter op websites zoals die van Funda. Als u een te hoge vraagprijs hanteert haken veel kopers al direct af. Het is belangrijk om een goede balans te vinden. Door een iets lagere vraagprijs te hanteren, vergroot u de kans dat kopers langskomen. Als het huis dan eenmaal bezocht hebben en er echt verliefd op zijn geworden, kan de uiteindelijke verkoopprijs alsnog oplopen naar het gewenste bedrag.

2. De foto’s laten niet het potentieel zien

Foto’s zijn tegenwoordig van groot belang bij de verkoop van uw woning. De eerste kennismaking tussen de koper en uw huis vindt in 99 procent van de gevallen online plaats. Goede duidelijke foto’s maken dan ook direct het verschil tussen het wel of niet inplannen van een bezichtiging. Zorg er dan ook voor dat het professionele foto’s gebruikt worden.

3. De inrichting spreekt kopers niet aan

Bij het verkopen van een woning is het belangrijk om een zo groot mogelijke doelgroep aan te spreken. Als u een heel uitgesproken interieur heeft, kan dit een grote groep kopers direct afschrikken. Daarom is het belangrijk voor de verkoop uw huis terug te brengen naar een zo neutraal mogelijke inrichting. Laat de potentiële kopers zien hoeveel ruimte er is en welke mogelijkheden het huis te bieden heeft. Dan kunnen ze tijdens de bezichtigingen in gedachten het huis volledig naar eigen wens inrichten. Dit is een stuk lastiger als het huis vol staat en een uitgesproken interieur heeft.

Heeft u ook problemen met verkopen van uw woning? Bij Stadsborgh hebben we altijd interesse om u te helpen. Wij doen direct een marktconform bod op uw woning!