Overweegt u om uw pand te verkopen, maar wilt u eerst nog de winter in uw huidige woning doorbrengen? Dan is het belangrijk om uw woning volledig winterklaar te maken. U wilt tenslotte niet voor nare verrassingen komen te staan aan het eind van de winter, wanneer u uw pand wilt verkopen. In dit artikel delen wij drie belangrijke tips die ervoor zorgen dat uw woning helemaal klaar is voor een strenge winter.

Maak dakgoten schoon

Als dakgoten verstopt zijn met bladeren, kan het puin bevriezen tot een grote, ijzige massa, die onder de dakpannen kan komen en het dak kan beschadigen. Pak een hoge ladder en werkhandschoenen en schep het vuil eruit zodat het water kan weglopen. Een bladblazer kan dingen versnellen, maar je moet misschien nog steeds je handen gebruiken om de klus te klaren. Een schone dakgoot voorkomt een hoop problemen gedurende de winter.

Isoleer leidingen

Elke blootliggende leiding die langs een muur loopt of zich in een onverwarmde ruimte bevindt (bijvoorbeeld een kelder of een kruipruimte) is een potentieel gevaar. Het water binnenin kan bevriezen en de pijp doen barsten als de temperatuur te laag wordt. Door blootliggende leidingen goed te isoleren voorkom je problemen. Een woning verkopen waarvan het leidingwerk kapotgevroren is, zal de opbrengst ernstig beïnvloeden.

Snoei vaste planten terug

Een mooie tuin kan het beeld van een woning positief beïnvloeden. Het is prima om wat planten intact te houden. Die met een mooie vorm (zonnebloem, siergras) zien er ook in de winter mooi uit. Maar er zijn ook veel planten die stevig gesnoeid moeten worden. Dit zorgt er niet alleen voor dat de tuin er in de winter beter uit ziet, maar door te snoeien groeit en bloeit alles ook beter in de lente. Zodat u een mooie tuin heeft op het moment dat u uw pand wilt gaan verkopen.