Bij Stadsborgh zijn we gek om huizen! Daar investering wij graag in ons vastgoedportefeuille en helpen we mensen die hun woning willen verkopen. Een huis komt natuurlijk niet zomaar tot stand. Daarom delen wij in dit artikel drie tips om op budget te blijven als je een woning gaat bouwen.

1. Begin met een gedetailleerd plan

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het bouwen begint vaak voordat veel beslissingen over ontwerp of interieurafwerking zijn afgerond. Zonder een duidelijk plan met blauwdrukken, een werkschema en alle materialen, zal je merken dat je snel aanpassingen maakt die je budget gemakkelijk kunnen laten ontsporen. Een goed gedetailleerd plan is dan ook de basis voor het bouwen van een woning met een budget.

2. Bepaal prioriteiten

Een belangrijke factor om tot een plan te komen waar je je aan kunt houden, is het stellen van prioriteiten. Dit gaat van van stijl en functie tot afwerkingsmaterialen. Op die manier weten jij en je bouwer op welke aspecten van de bouw je zou kunnen beknibbelen als dat nodig is om een uitspatting in ergens anders mogelijk te maken. Misschien wilt u in de toekomst bijvoorbeeld een afgewerkte kelder, maar bent u bereid deze onafgewerkt te laten om ergens anders te investeren.

3. Kies de juiste specialisten

Van uw architect tot uw loodgieter, huur professionals in die uw visie respecteren, waarde hechten aan uw prioriteiten geven aan uw niet-onderhandelbare zaken en binnen uw budget werken. Wees nooit bang om vragen te stellen als iets niet duidelijk is. Als iedereen vanaf het begin op dezelfde lijn zit, kunt u kostbare miscommunicatie en wijzigingen onderweg voorkomen.

Deze tips zijn de basis van een goed plan om uw huis te bouwen op een budget! Heeft u al een huis gebouwd en wilt u deze verkopen? Neem dan contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.